

School Re-opening Education Plan September-2020

Message from TMS

We are excited to receive our students in September 2020. The choice of sending students to the school rests with parents. All necessary Health and Safety guidelines issued by the regulatory authorities are being maintained. Skeleton canteen facilities will be provided. No school events will be held onsite till such time that social distancing protocols are eased.

Elements of the School Re-opening Plan

- ❖ A maximum of 50% of students of a particular grade come to school on one day
- **❖** Balance 50% to learn from home
- Live broadcast of classroom teaching-learning to occur for students at home
- ❖ In a two week scenario, every group of students would attend all days of the week
- Full curriculum coverage to continue
- ❖ 45 minute classes with a 5 minute transition time to be followed.
- ❖ KG1 / KG 2 7:40 am 11:15 am
- ❖ Grades 1- 12 7:40 am 1:10 pm
- 20 minute staggered break across classes
- Washrooms to be used as and when required to reduce pressure during break times
- Afternoon activities to be attended virtually from 3:00 pm-4:00pm. Teachers to take these activities from home

What will this look like?

2 Week Cycle - 9A

Su	n	Mon	Tues	Wed	Thurs	Sun	Mon	Tues	Wed	Thurs
Gr	oup A	Group B	A	В	A	В	A	В	A	В

Onsite

9A

- As many students who wish to attend school with a max cap of 50%
- Regular timetable to be followed
- Teacher teaches in class with mike and camera facility to engage students in class and at home

Online

9A

- Anyone who wants to engages with lessons from home
- Can view regular teaching that is happening at school

Classes at school
synchronous asynchronous

9A

2 Week Cycle – KG

Sun	Mon	Tues	Wed	Thurs	Sun	Mon	Tues	Wed	Thurs
-	Group B	*	A	В	С	A	В	С	Asynch.

Proposed Daily Schedule for onsite/online learning

					Number of students
	Start Time	End Time	Duration	Break timings	using washrooms
Mindfulness	7:40 AM	7:55 AM	15 minutes		
1st Period	7:55 AM	8:40 AM	45 minutes		
2nd Period	8:45 AM	9:30 AM	45 minutes		
				Break 1: Grades 12/ 10/ 8/ 4/2	
3 rd Period	9:35 AM	10:20 AM	45 minutes	With 20 minutes to clean toilets	460
				Break 2	
Break *	10:20 AM	10:40 AM	20 minutes	Grades 11/9/6/3/1	539
				20 minute in between to clean toilets	
4th period	10:40 AM	11: 25 AM	45 minutes	Break 3: Grades 5/7	208
5 th period	11:30 AM	12:15 PM	45 minutes		
6 th period	12:20 PM	1:05 PM	45minutes		
		Buses			
KG Dispersal	11:15 am	leave by	11:30 am		
Whole					
school		Buses			
Dispersal	1:10 pm.	leave by	1:15 pm		
Virtual SEP	3:00 PM	4:00 PM	60 minutes		

